Årets sommerudflugt

Tirsdag den 10. juni havde Finderup menighedsråd inviteret til aftenudflugt, hvor vi skulle på Galleri Emmaus ved Ringsted og se på kirkekunst.

Der var mødt 33 forventningsfulde personer frem ved det gamle rådhus i Høng, og sædvanen tro, var det Jens Arvig der ville føre os trygt frem i en af hans busser.

Galleriet har udstilling i en restaureret staldbygning med både moderne og klassisk kunst og udstillingen der bliver kaldt ”Forestillinger om Paradis” var en stor oplevelse i det smukke rum, med højt til loftet, gamle bjælker og et fantastisk lysindfald.

Der var tre forskellige kunstnere der udstillede, og for at kunne forstå de forskellige billeder og danne sig et indtryk af de fortræffelige motiver, blev vi guidet gennem kunstens snørklede kroge af den veloplagte og godt fortællende Grethe Olsen, der på fineste måde kunne fortælle om de enkelte billeder og hvordan de var blevet til.

Efter rundvisningen i ”Stalden” var der kaffe ved de opstillede borde i galleriet, og ”vore piger” havde bagt dejlige kager og lavet kaffe, så vi kunne sidde og hygge os og snakke kunst.

Hjemturen gik gennem dejlige landskaber og smukke ruter som Jens Arvig altid er en mester til at finde og naturligvis fortalte han om stedernes historie.

Hele turen var en dejlig oplevelse og der skal lyde en stor tak til ”vore piger” for en dejlig tur og et godt arrangement lavet i samarbejde med Finderup menighedsråd.

Niels-Henrik Hansen
Drosselvej 8