Kommende arrangementer

kl. 19.00

Koncert med

guitarist Leif Hesselberg

Leif Hesselberg er uddannet guitarist fra Det kgl. danske Musikkonservatorium.
Han har desuden solistdiplom med debutkoncert.
Finderup Kirkes organist Henrik Kristensen medvirker også ved koncerten.

kl. 18.00

Caféaften

”… Den Harald, som gjorde danerne kristne”
Sognepræst Sanne B. Kristensen fortæller om Harald Blåtand. Hvem var han? bygmesteren bag de enestående ringborge og det lige så enestående anlæg omkring Jelling kirke med dens gravhøje, runesten og indhegning.
Og hvordan kristnedes danerne i det hele taget? – og havde ringborgene muligvis noget med det at gøre – eller var det hele bare pral?
I de tre måneder, hvor Sognepræst Sanne B. Kristensen her i januar til marts 2019 holdt studieorlov, var det disse spørgsmål, der var ”under luppen” – og denne aften vil hun fortælle fra sin orlov, og hvad hun evt. måtte være kommet frem til af svar.

Der serveres smørrebrød og kaffe.
Tilmelding senest den 15. oktober til Jette tlf. 5885 2431.

kl. 18.00

Caféaften

Familie på farten i Afrika
Fire måneder og 22.000 kilometer rundt i Sydafrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho og Swaziland.
Foranderligt – forunderligt – fortryllende … fortæller Anne Grethe og Helge i deres nye foredrag, bygget op omkring 900 billeder med stor kærlighed til livet i det sydlige Afrika.
Anne Grethe og Helge har for længst rundet de 60 … men eventyrlysten er ikke gået på pension.
Den gamle LandCruiser og tagteltet bliver endnu en gang til verdens bedste hjem – i det sydlige Afrika, hvor oversvømmede sandspor, støvede grusveje og uendelige asfaltstriber hele tiden fører til nye eventyr.
Ikke bare en fortælling om betagende natur, eksotiske dyr og farverige mennesker … Men også en historie om fem sydafrikanske politifolk – der bruger en hel arbejdsdag på at sikre, to pensionister i en havareret dansk bil ikke lider overlast … Og en hed juleaften – hvor en hysterisk kone i 47 varmegrader spiser pulvermad og bare ønsker sig hjem til sne, andesteg og børnebørn og synes, at manden er håbløs, fordi han synes, det er romantisk at varme sig ved et lejrbål … Og en idyllisk storvask – hvor fire mødre med samme ægtemand hygger sig ved et vandhul i den namibiske ørken med deres 27 børn …. Og en ranger i Botswana – der skælder ud på naive danskere, der ikke tror på, at de bliver spist af en løve, hvis de forlader bilen … Og børn i Lesotho – der ikke brokker sig over, at skolebussen kommer for sent, men bruger deres energi på at gå og løbe til skole på veje, hvor der aldrig har kørt en bus … Og meget meget mere …

Der serveres smørrebrød og kaffe.
Tilmelding senest den 12. november til Jette tlf. 5885 2431

3. december
kl. 19.00

I år er det sangerinden Lise Nees og organist Lars Jørgensen, som vil synge og spille julen ind sammen med menigheden.

Vi synger julen ind i Finderup Kirke
Første del af koncerten synges med orgelledsagelse. Her kan man bl.a. høre et medley over engelske Christmas Carols og et engle-potpurri med traditionelle julesalmer. Bagefter får menigheden mulighed for selv at røre stemmebåndene i ”Julen har bragt velsignet Bud”.

I anden afdeling, som synges med klaverledsagelse, synger Lise Nees nogle af de salmer og sange, der er knyttet til julen og dens traditioner – gamle som nye. Det er bl.a. ”Nu tændes tusind julelys”, ”Så tænder vi et lys i kvæld” om adventskransens fire lys, ”Santa Lucia” som oprindelig er en italiensk bådsang samt ”Glade Jul, dejlige Jul” hvortil Lise knytter en helt speciel og autentisk historie.

Koncertens sidste afdeling består af nyere rytmiske salmer og sange som bl.a. ”Have yourself a merry little Christmas” fra filmen ”Meet me in St. Louis”, den nye jule-evergreen ”Grown-up Christmas List” og Bing Crosby´s uforglemmelige ”White Christmas”.

Lise Nees er uddannet fra Musikkonservatoriet og har derefter videreuddannet sig indenfor musicalsang i New York hos Barbra Streisands sanglærer. Hun har tidligere sunget på Den Jyske Opera, i Danmarks Radios Koncertkor og været solist med bl.a. Odense Symfoniorkester og RadioUnderholdningsorkestret.

Lars Jørgensen er uddannet med en Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden arbejdet som repetitør på bl.a. Østre Gasværk, Gladsaxe Teater og Det Ny Teater. Til daglig er han organist ved Vallensbæk Kirker og repetitør på Statens Teaterskole.

1. januar 2020
kl. 15.00

Musikgudstjeneste

Traditionen tro indleder vi det nye år med en musikgudstjeneste i Finderup Kirke og efterfølgende mini-koncert i Sognegården, hvor der også vil være lejlighed til at ønske hinanden et godt nytår.

Dina Kristensen står for musikken i både kirken og Sognegården.
Dina går på 3. år på Musisk Skoles talentlinje med sangskrivning og musikproduktion som hovedfag.