Børnene gav “Rumle” en flot velkomst
En børnegudstjeneste i Finderup Kirke, er nærmest utænkelig uden børnenes elskede tøjdukke  ”Mulle” – men i onsdags var ”Mulle” der ikke.

Børnegudstjenesten i Finderup Kirke, måtte derfor begyndte med en større eftersøgning efter ”Mulle” – der blev ledt grundigt efter den i alle kirkens hjørner og kroge, bag alteret, på prædikestolen, ved orglet og mellem bænkerækkerne. Men først da børnene nåede til våbenhuset, fandt de ”Mulle” – og sikke en overraskelse! De fandt nemlig også et andet dyr, et dyr som kunne minde lidt om en rotte, men med nogle ualmindelig store ører, store øjne og en lang spids næse.
Det var ”Mulles” fætter som hedder ”Rumle” – ham havde bø rnene aldrig hørt om, men ”Mulle” havde altså sendt en SMS til sin fætter, og skrevet at han skulle ta´ og komme til Finderup Kirke, for der var rart at være.

“Rumle” havde aldrig været i kirke før.
“Rumle” spurgte og spurgte
I modsætning til ”Mulle”, som er et meget stille væsen, der aldrig har sagt et kvæk, så viste det sig at hans fætter ”Rumle” kunne snakke. Ja han spurgte og spurgte:
Hvad er det her for et mærkeligt hus? Hvad laver man her? Hvem er det der hænger der på korset?  o.s.v.
Børnene svarede ivrigt på ”Rumles” mange spørgsmål, og til sidst enedes man om at give ”Rumle” en rundvisning i kirken. Alle børn tog derfor hinanden i hænderne og sammen med ”Rumle” gik de i en lang kæde rundt i kirkerummet, mens de sang ”Hil dig frelser og forsoner”
Bagefter råbte alle børn i kor: ”Velkommen Rumle”, – og efter sådan en velkomst , kommer ”Rumle” helst sikkert igen næste gang der er børnegudstjeneste.

Nadver i absolut børnehøjde

Temaet for dagens børnegudstjeneste, var nadver.
Sognepræst Kirsten Esbjerg fortalte børnene om Gud som er vores ven. En ven som gider lytte, en ven som trøster os når vi er kede af det, og en ven som er glad sammen med os, når vi jubler.
Børnene fik fortalt historien om Jesus, som spiste aftensmad sammen med sine venner, aftenen før han blev korsfæstet . Og at Gud med nadveren siger ”kom og spis med”, for på den måde at minde os om det gode fællesskab og venskabet med Gud.

…man har et godt overblik fra prædikestolen…
.

Nadveren foregik stående, hvor børnene i en lang række først gik forbi Kirsten, som gav dem brødet, og derefter til Jørn Noe, hvor de dyppede brødet i kalken med saftevand.
Nogle af børnene sagde bagefter, at ”det var ikke den rigtige måde at gøre det på, men det havde nu været hyggeligt alligevel”.

.

Clara som går i 0. klasse på Reerslev Friskole, havde taget turen helt fra Reerslev til Finderup, for at opleve nadveren.

Efter velsignelsen og ”Fader Vor” sang børnene ”Kirken er et hus for os alle” hvorefter ”Mulle” og ”Rumle” sagde farvel og tak for i dag, med sangen som næsten alle børn kan udenad:

”Farvel og tak for i dag,
farvel og tak for i dag,
farvel, farvel, kom snart igen.
Farvel og tak for i dag.

En børnegudstjeneste i Finderup er nu aldrig kedelig – hverken for børn eller voksne! – og så var der endda lasagne i sognegården bagefter.

tekst og fotos: Viggo K. Pedersen
27.10.2011