Barokkoncert

Den 6. august havde Finderup menighedsråd inviteret til koncert i Finderup kirke. Det var en del af 3 koncerter, som blev støttet af Kalundborg kommune.

Koncerten var med baroktrioen “Trio Corelli”, der består af Elisabeth Zeuthen Schneider, violin, Viggo Mangor, ærkelut og Ulrik Spang-Hanssen på barokorgel. Der blev spillet værker af bl.a. Händel, Mattheson, Cutting og Corelli.

På forhånd var der spænding om, hvor mange der ville komme til koncerten, idet der var en vidunderlig sommeraften. Alligevel var der mødt 65 personer frem til denne meget spændende aften, og de der ikke kom, kan i den grad ærgre sig, for sjældent er der givet så smuk en koncert i Finderup kirke. Musikken var hævet til et højere niveau. Kirkerummet blev fyldt af meget, meget smukke toner fra de fine instrumenter. Violinen lød som sang fra den skønneste nattergal, barokorglet brusede frem med sine skønne legende toner og ærkelutten omklamrede en, med sine stærke smukke strenge. Man følte nærmest at man blev båret rundt i kirkerummet på toner af fløjl, og man kom rundt i alle kroge. De store mestre, der har skrevet de værker der blev spillet, må sidde på en lille lyserød sky et sted og være utrolig stolte og glade over at høre hvor smukt deres musik kan spilles.

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg vrængede lidt på næsen da jeg hørte ordet barokmusik, og om jeg gad at tager op og høre koncerten, men nu er jeg flov, flov over at jeg vrængede på næsen, for jeg blev på det nærmeste forført af denne smukke, fine og bedårende musik, der på flotteste måde blev fremført af de tre fantastiske musikere. Jeg var under koncerten hele følelsesregistret igennem. Der var både de små tårer i øjenkrogen til den store dejlige kuldegysning ned af ryggen. Jeg prøvede at holde igen, men måtte give fortabt og er blevet ramt hårdt i hjertekulen af denne fantastiske musiske oplevelse som jeg er glad for, at have oplevet.

Jeg vil gerne takke “Trio Corelli” for en meget smuk koncert. Jeg håber jeg snart får mulighed for at høre jer igen, og tak til Finderup menighedsråd for et godt arrangement.

Jeg vil opfordre alle til at møde frem til de arrangementer der bliver lavet af Finderup menighedsråd, der er med garanti også noget for DIG.

Niels-Henrik Hansen
Drosselvej 8