Drachmann i sognegården

 

Drachmann i sognegården

Tirsdag den 23. februar, var der inviteret til et spændende foredrag, i sognegården i Finderup. Her ville Henning Holm fra Ruds Vedby og Inger Duncan, Ulla Nielsen og Vibeke Pedersen, alle fra Reersø, fortælle om Holger Drachmann og ind imellem fortællingerne ville de synge nogle af Drachmanns mange tekster.
Der var mødt ca 40 personer frem til denne spændende aften, som startede med, at Finderup menighedsråd var vært ved et par stykker smørrebrød, øl og vand samt kaffe, og der skulle ikke betales noget for dette flotte arrangement.

Efter spisningen begyndte foredraget, hvor der blev fortalt om Drachmanns op og nedture, om alle hans ægteskaber og sidespring, hans fantastiske skriveri af digt og sange. Sange som vi kender så godt fra hverdagen, bl.a. Midsommervisen, Majvisen, En spillemand snapped fiolen fra væg, med flere.
Der blev også fortalt, at Drachmann på et tidspunkt ville begå selvmord, fordi hans veninde ikke ville giftes med ham. Under en fest besluttede han sig så for at springe ud af vinduet fra 1. sal, men selv om han landede hårdt, slog han sig ikke ihjel. Han var heller ikke mere medtaget, end at han kunne rejse sig selv og gå tilbage til festen.

Det er mig svært at skrive om alle de spændende ting vi fik fortalt. Det var god fortællerkunst og dejlige sange, og der skal lyde en stor tak til Henning Holm, Inger Duncan, Ulla Nielsen og Vibeke Pedersen for en skøn aften. Der skal samtidig lyde en stor tak til Kirsten Clausen og Grethe Andersen,samt Merete for de flot pyntede borde.
Tak for et godt arrangement

Niels-Henrik Hansen