En aften med biskoppen

En aften med biskoppen
Man hygger sig gør man, når man i Finderup Sognegård mødes til de  månedlige tirsdags-caféer, hvor menuen er forudsigelig, men god: –  gammeldags smørrebrød og ostemadder, det er ik’  så ringe endda, i en tid som er domineret af buffet og salatbarer.

Mange skiftende foredragsholdere har gennem årene gæstet Finderup Sognegård, og  i tirsdags var turen så kommet til biskop Peter Fischer-Møller – en mand som alle forventer har svar på alt mellem himmel og jord.
Og forventningerne blev indfriet, uden vaklen eller ”uld i munden” svarede biskoppen både på de spørgsmål som fra starten var skrevet med kridt på den store tavle, og på dem som opstod spontant i løbet af aftenen.

—  og spørgsmålene bragte os vidt omkring: menighedsråd, kirkeskat, moskéer, paven, kirkeministeren, Folketinget og EU –  for blot at nævne nogle af de emner der blev berørt.

Peter Fischer-Møller , biskop i Roskilde Stift. foto: Viggo K. Pedersen

Hvad er  kirkens rolle i det moderne samfund?
– om dette store emne sagde Peter Fischer-Møller bl.a.

”Vi skal ikke sætte os hen i et hjørne og lege gamle dage – men kirken skal hjælpe os, så vi er i stand til, at leve i den moderne globaliserede verden.
Kirken skal være der, når livet bliver for stort, for tungt eller for mærkeligt.

Og kirken, det er ikke de smukke gamle middelalderbygninger med deres kulturhistoriske rigdomme – kirken det er os – og husk: vi alle er afhængige af hinanden, er sårbare, og har brug for kærlighed – sådan var det for 100.000 år siden, og sådan er det den dag i dag.
– og  at være kirke handler ikke kun om hvad vi siger, men i endnu højere grad om hvad vi gør.”

________________

– og således fik vi alle noget at tænke over, og det gør vi helt sikkert også den 31. oktober, hvor Aggi Jensen kommer og fortæller om et liv som baggårdsbarn – og husk, man behøver ikke være pensionist for at deltage.

/-vkp