Børnene og præsten var udklædte

Det var en festlig aften, da Finderup kirke tirsdag tog hul på den årlige fastelavnsfejring. Festen begyndte i kirken, hvor de mange udklædte børn satte liv og kulør på gudstjenesten. Her var alle fra ædle riddere, kinesiske damer, appelsiner og til Spiderman i alle størrelser.

Anført af sognemedhjælper Elisabeth Andersen, og godt hjulpet af dette års juniorkonfirmander, kom alle børn op fra bænkene og dansede salmedans til to af de gamle salmer, og der blev både sunget og fortalt om, at Gud elsker os som vi er inde bag ved de masker vi bærer, ikke bare til fastelavn, men også mange andre gange i livet.

”Mulle” var dagens hovedperson

Selvom både kirkesanger, sognemedhjælper og præsten gjorde en ihærdig indsats, var det alligevel ”Mulle” der fik størst opmærksomhed.

Der er nemlig sådan, at en familiegudstjeneste i Finderup kirke er utænkelig, uden at den lille tøjmulvarp “Mulle” medvirker.
Den skal både synges frem af sin sovepose ved gudstjenestens start og synges godnat til, inden børnene går ud af kirken. Det er et fast ritual, som børnene kender og elsker, og der blev som sædvanligt sunget igennem på ”Mulles godnatsang”, inden både voksne og børn fulgtes ad over i sognegården.
I sognegården stod menuen på “gør det selv”- burgere, og ikke mindre end 120 bøffer med tilbehør, blev sat til livs, inden tøndeslagningen kunne begynde. Og det var på sin plads med et solidt måltid, for det viste sig, at børnene kom på hårdt arbejde, det var nemlig et part par solide tønder menighedsrådet havde købt. Efter adskillige runder og med lidt hjælp fra de vokse, måtte tønderne dog til sidst overgive sig så der kunne kåres kattekonger- og dronninger og slikket fra de to tønder kunne deles ud.

Tekst og fotos: Viggo K. Pedersen