Her er vores nye præst …

Foto: Viggo K. Pedersen

Søndag den 18. august besteg Susanne Pedersen  prædikestolen i Finderup Kirke for første gang.
Ved  indsættelsesgudstjenesten hold hun et god og vedkommende prædiken, hvor hun med udgangspunkt i søndagens evangelie om Jesus der helbreder den døvstumme, knyttede relationer til vores moderne digitale hverdag, hvor den menneskelige kontakt og direkte dialog desværre  fortrænges mere og mere  af computere og telefonsvarere.

Kære Finderup og Reerslev menighed

Sognepræsten, det er mig, og jeg hedder Susanne Pedersen, og jeg glæder mig  til at lære jer at kende.

Jeg er 53 år, og indtil nu har jeg haft vikariater ved forskellige kirker. Nu skal jeg ikke være ‘omrejsende’ mere, og det er jeg glad for. Jeg blev teolog i 2008 i en lidt moden alder og er faktisk oprindelig uddannet tegner og grafiker.  Jeg har desuden beskæftiget mig med sådan nogle ting som kunstterapi og massageterapi undervejs i det, der blev min vej hen mod præstegerningen.  Mens jeg læste arbejdede jeg også som kirketjener, og jeg har også i en periode siddet vagt i Sankt Nicolai-tjenesten.  Jeg har altid haft det kreative som følgesvend , men også det søgende sind, og selvom vejen, set i bakspejlet, måske har snoet sig lidt, kom jeg på et tidspunkt til den erkendelse, at mit tilhørssted var i kristendommen, og at jeg kunne tænke mig at blive præst. På en måde vil jeg sige, at jeg kom hjem til min barndoms dåb.

Jeg har ikke fortrudt, at jeg blev præst, for hvilken bedre måde er der at kunne dele og tale om tro og kristendom  med andre – at få lov til at forkynde om den Gud, hvis kærlighed bærer os alle sammen? Det har altid været min bestræbelse som præst at være så nærværende som muligt, når samtalen kalder, prædikenen skal holdes, konfirmanderne undervises og familiegudstjenesten fejres. Desuden er det er mit håb, at når der er brug for det, så er det netop det, at vi alle er Guds børn, der bærer. Den bestræbelse og det håb tager jeg  med mig til Finderup og Reerslev.

Jeg bytter lejligheden i Roskilde, hvor jeg har boet i mange år, ud med præstegården i Reerslev. Det bliver en ny dagligdag på landet, sikkert meget anderledes, end jeg er vant til. Det er jeg spændt på, ligesom jeg er spændt på at lære ‘mine’  to nye sogne at kende. Og så får jeg oven i købet også en ny kollega, provst Jørn Noe, som jeg skal være præst sammen med hos jer. Jeg ser frem til det alt sammen!

De bedste hilsner

Susanne Pedersen