Julebarometeret gik helt til tops i Finderup
.
I Finderup er der en meget lang tradition for i decembermørket at samles i kirken for at synge julen ind.
Tirsdag aften valgte mange derfor, at trodse mørke, sne og frost – og sætte kurs mod deres smukke kirke, for at give stemmebåndene frit løb og lade julesalmerne fylde det smukke kirkerum.

Fællessangen nåede omkring både Grundvig, Ingemann, Brorson og H.C. Andersen – tilsat smukke orgeltoner som i dagens anledning blev suppleret med toner fra Christian Noe’s gyldne trompet.

Undervejs blev ”scenen” indtaget af 8 sangglade piger fra børnekoret, som sang ”Nu tændes tusind julelys”, ”Dejlig er jorden”, ”Det første lys” og ”Maria gennem torne går”
Koret som er under ledelse af Leif Jensen, er egentlig på 10 medlemmer, men da det jo er sæson for snue og ondt i halsen – var holdet i aftes reduceret til 8, som til gengæld nød stort bifald for deres korsang.
Som afslutning gav Christian Noe et solonummer på trompet: ”O Holy Night” – og med den velkendte julesang i ørerne, var julebarometeret helt i top, da den samlede skare herefter begav sig fra kirken og op til sognegården, til julehygge med kaffe og æbleskiver.
tekst og fotos: Viggo K. Pedersen