Julestemningen blev sunget ind i kirken

Man kan roligt kalde det en tradition, når Finderup Kirke kalder til den årlige ”syng-julen-ind” koncert, for det har man nu gjort i 40 år – og det er virkelig en tradition som kan få kirkebænkene fyldt op.

syng-julen-ind-2016

Koncerten blev indledt med ”Nu tændes 1000 julelys” og i et kirkerum som kun var oplyst af de levende lys, var scenen sat for en særdeles varieret koncert, vekslende mellem fællessange og udvalgte engelske christmas carols og amerikanske ørehængere.
Kirkesanger Christina Barsøe-Roel blev akkompagneret af Lars Klit ved skiftevis orgel og piano istemt Kristian Noes sprøde tompettoner.

Der blev sunget igennem til de kendte salmer af Brorson, Grundtvig og H.C. Andersen –  om blomstrende roser, om Jesusbarnet og om engle. Og det hele blev krydret af  kirkens musikalske trio: Christina, Lars og Kristian – som havde sammensat et særdeles varieret repertoire af kendte iørefaldende julemelodier.

I den lidt mere eksperimenterende ende af skalaen blev vi udsat for Lars Klits udgave af ”Glade Jul” på el-guitar, og det ville nok have givet gamle B.S. Ingemann panderynken, men efterfulgt af en jazzificeret udgave af ”White Christmas” så var den gode stemning genskabt.

Koncerten sluttede med den Disney-inspirerede ”Når du ser et stjerneskud” og efter publikums taktfaste klapsalver kvitterede kirkens musikalske trio med en gang ”Jingle Bell Rock”.

Efter en meget vellykket koncert begav vi os ud i den mørke stjerneklare decemberaften – på vej til sognegården hvor menighedsrådet havde dækket op til hyggelig samvær med kaffe, æbleskiver og småkager.

julehygge-2

Tekst/fotos: Viggo K. Pedersen