Ny organist ved

Finderup Kirke

Menighedsrådet i Finderup sogn prioriterer musikken højt, både i forbindelse med gudstjenester, kirkelige handlinger og koncerter – og påskønner nye ideer og initiativer, der kan udvikle kirkelivet.

Med valget af den 47 årige komponist Lars Klit fra Mørkøv, som kirkens nye organist, er der ikke tvivl om at der venter sognebørnene mange musikalske oplevelser og at Frobenius-orglet vil blive udfordret.

Selvom det ikke er salmer og orgelmusik der knytter sig til navnet Lars Klit, er han en erfaren organist, som siden 1990 har vikarieret som organist ved adskillige sjællandske kirker, senest som organist ved Skamstrup og Frydendal kirker.

Lars Klit har eksamen i komposition fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og orgeleksamen fra Kirkemusikskolen.

Komponisten, rock-guitaristen og musikdramatikeren

Mere kendt er Lars Klit når vi træder ind i operaens verden.
Lars Klit er uddannet hos bl.a. Hans Abrahamsen og Ib Nørholm – og han udnytter gerne sine erfaringer som rockguitarist i klanginspirerede værker for utraditionelle besætninger.
Sit helt store gennembrud fik han i 1995 med gyserkammeroperaen ”Den sidste virutuos”, der blev sat op tre gange i Danmark, og derefter eksporteret til Berlin, Darmstadt og Paris. I år har den sin tredje opsætning i den tyske middelalderby Regensburg.
Han har desuden skrevet operaerne ”Catwalk” og ”Anatomisk Opera” som har været med til at sætte en helt ny standard for den hjemlige musikdramatik.

vkp/23.12.2012

Fotos: Viggo K. Pedersen