Nytårsbobler og wienermusik

mikkels-kvartet-2017
Elisabeth Andersen, Victoria Larsen, Ole Grabas, Poul Damsgaard, Ivan Jensen og Kaj Jochumsen høster velfortjent bifald efter koncerten.

Efter nytårsgudstjenesten i Finderup Kirken, bød menighedsrådet på nytårsbobler og wienermusik i sognegården, hvor ”Mikkels Kvartet” underholdt os med populære toner fra velkendte musicals og operetter – og koncerten blev, meget passende, indledt med skålsangen fra ”Flagermusen”.

Kvartetten består af fire syngende herrer, alle med tilknytning til Sct. Mikkels Kirke i Slagelse. Det er sognepræsterne Ole Grabas og Poul Damsgaard, samt kirkesangerne Ivan Jensen og Kaj Jochumsen, ledsaget af organist Victoria Larsen ved klaveret.

elisabeth-og-victoria
I dagens anledning medvirkede vores lokale sognemedhælper, kirkesanger og fløjtenist, Elisabeth Andersen, som spiller tværfløjte, og akkompagneret af Victoria spillede hun blandt andet en arie fra Mozarts ”Tryllefløjten” – og det lød fortryllende smukt.

Videre i programmet nød vi genhøret med Schuberts duet fra ”Jomfruburet”, drikkevisen fra Verdis opera ”La traviata”,  ”Tango Jalousie” af Jakob Gade og Farinellis ”Sangen har vinger”, afsluttende med et muntert potpourri fra ”Sommer i Tyrol” og som ekstranummer;  ”Edelweiss” fra The Sound of Music.

Kan man tænke sig en bedre start på et nyt år? – champagneboblerne kom helt ud af flaskerne, mens vi lyttede til skålsange og muntre drikkeviser – jo præster og kirkesangere kan sandelig synge andet end Grundtvig og Ingemanns salmer.

Godt nytår.

01.01.2017/-vkp