Musikalske nytårsløjer i Finderup

Musikalske nytårsløjer i Finderup

I Finderup blev nytåret markeret for fuld musik. Her var fem unge musiktalenter fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorum på besøg, og det gik ikke helt stille af. Nytårsgudstjenesten blev således suppleret med messingblæserne som spillede stykker af Gabrieli og Carl Nielsen.

nytår-2016-2
Blæserkvintettens efterfølgende optræden i sognegården blev også et sandt tilløbsstykke. Der måtte findes ekstra stole frem og der gik lidt tid inden alle havde fundet sig en sideplads. Da alle havde fået champagne i glasset og menighedsrådets formand havde ønsket godt nytår, blev tilhørerne belønnet med musikalske nytårsløjer af bedste slags.

De unge musikere havde til anledningen sammensat et muntert og varieret repertoire for trompet, horn, basun og tuba. Det var de fem messingblæseres første koncertoptræden, hvilket man ikke skulle tro, for de nød tydeligvis ”at være på”, og optrådte professionelt med humør og glæde som det sig hør og bør til en nytårskoncert.

Underholdningen i sognegården sluttede med uddrag af Bizets opera Carmen og den festlige Radetskymarch, hvilket fik hele sognegården til at svinge med, og orkestret høstede et velfortjent bifald.

-vkp

nytår-2016-1Fra venstre: Kristian Noe, trompet – Emmett Hartung, horn – Peder Strandjord, tuba – Christian Larsen, basun – Christian Lykke Jensen, trompet
Fotos: Viggo K. Pedersen