Orgel- og trompetkoncert
i Finderup Kirke

Efter en forrygende musikalsk start på året med Mestersangerne fra Slagelse, fulgte menighedsrådet tirsdag aften op med endnu en musikalsk oplevelse.

Med to topprofessionelle solister var der lagt op til den helt store musikoplevele i Finderup Kirke.

Nikolaj Viltoft som er solotrompetist i Det Kongelig Kapel, spillede skiftevis på trompet, piccolo og cornet.
Søren Johannsen der er organist ved Frederiksberg Slotskirke, spille orgel og piano.
Der var således lagt op til den helt store musikoplevelse i Finderup Kirke, og forventningerne blev fuldt indfriet, med en blændende smuk toppræstation som det er svært at sætte ord på.
Begge solister har Bach som deres foretrukne komponist, og hvis man inden koncerten havde en opfattelse af, at et kirkeorgel mest er til langtrukne salmer af Grundtvig og Ingemann, var det noget af en overraskelse da Søren Johannsen satte sig til rette ved orglet og spillede et værk af Johan Sebastian Bach, for fuld udblæsning.

Selv om aftenens program mest bestod af klassiske værker, blev der også plads til mere velkendte numre som ”Prins Jørgens March” og ”Dejlig er Jorden”. Her medvirkede vores lokale trompetist Kristian Noe, som er elev hos Nikolaj Viltoft.

Som en smuk afslutning på koncerten, hørte vi den stemningsfulde ”Londondary Air” og hvis koncerten var blev holdt i Operaen i København, havde alt sikkert været udsolgt, men det var der ikke – og hvor er det synd for dem, som gik klip af denne oplevelse.
Nikolaj Viltoft, Søren Johannsen og Kristian Noe – efter en vellykket koncert i Finderup Kirke
Tekst og fotos: Viggo K. Pedersen