Hosianna – hosianna

Efterhånden som børnene 2. påskedag åbnede kirkedøren til Finderup Kirke, blev de mødt med hyldestråbet ”Hosianna”, og der blev viftet kraftigt med birkegrenene (Danmarks svar på palmer).

Med denne effektfulde velkomst indledtes en særdeles velbesøgt gudstjeneste hvor børnene også selv deltog aktivt  i genoplevelse af påskens dramatiske hændelser.

Der blev sunget salmer akkompagneret af Kristian Noe på trompet, og præsterne Kirsten og Jørn fortalt levende bibelfortællinger.
Undervejs var der selvfølgelig også nadver, og som noget helt nyt blev der også vasket fødder og slået søm i korset. I våbenhuset oplevede vi en iscenesættelse af hvordan det må have været at komme ud til graven påskemorgen, og opdage at der tilbage kun lå en tornekrans og et lagen – Jesus var opstanden.

Børnene færdes efterhånden helt hjemmevante i kirkerummet, og jeg tror ikke tiden føltes lang, hverken for børn eller voksne.

Efter gudstjenesten var der pølsehorn og juice til alle.

-vkp

Morfar ankommer til børnegudstjenesten sammen med børnebørnene Elsa og Astrid på 2 og 4 år.
Lille Johan var med far til nadver.
Se det er da et alterbrød som er til at få øje på!
Det var ikke kun børn som fik vasket fødder, også graver Flemming Bartensen lod sig friste af det gode tilbud.
Fotos: Viggo K. Pedersen