Rytmisk musik i Finderup Kirke

Mandag den 4. maj 2009 havde Finderup menighedsråd inviteret til koncert med Rytmekoret fra Slagelse. På denne forårsaften var Finderup Kirke fyldt med ca. 150 forventningsfulde mennesker, der skulle nyde rytmisk musik af danske kunstnere som Søs Fenger, Martin Brygmann, Lis Sørensen med flere.

Rytmekoret består af omkring 30 glade og sociale sangere, fordelt i 4 stemmegrupper og med korleder Marie Louise Aalbæk Jensen i spidsen.

Koncerten blev en helt fantastisk oplevelse som man sent vil glemme. Koret havde nogle fantastiske stemmer der fyldte kirkerummet med sød musik, der nærmest smøg sig om ens krop og helt ind i hjertekulen, og korlederen gjorde sit til at det blev en nydelse at høre på. Hun havde et fantastisk kropssprog der virkede utrolig inspirerende på hele koret, og man kunne se at alle sangerne nød både musikken, men også at have en så dygtig korleder foran sig.

Der blev givet numre som Kun et kys herfra, Kom lad os gå, Tænk på mig, med flere, og ind i mellem var der fællessang, og her kunne man rigtig mærke at alle fremmødte nød at synge.
Taget var nærmest ved at lette på Finderup Kirke, så stor var sangglæden da sange som Velkommen i den grønne lund, Kom maj du søde milde og Den blå anemone, blev sunget. Fællessangen blev afsluttet med Danmark frit – En lærke lettede.

Rytmekoret gav et ekstra nummer, et stille gospelnummer, der var så smukt sunget, at tårerne kom frem i øjnene på mange af de fremmødte.

En stor, stor og smuk sangaften med Rytmekoret.
Efter koncerten var Finderup menighedsråd vært ved et traktement med pindemadder, vin og vand, en meget flot afslutning på en helt fantastisk aften.

Jeg vil gerne have lov at sige tak til Rytmekoret fra Slagelse for en skøn aften med dejlig sang. Jeg kan på flertallets vegne sige, at vi meget gerne vil høre jer igen og gerne snart.

Niels-Henrik Hansen
Drosselvej 8