Smuk koncert i Finderup Kirke

Den 22. april havde Finderup menighedsråd inviteret alle interesserede i Finderup kirke, hvor man kunne høre den russiskfødte Victoria Larsen give kirke/klaverkoncert. Victoria Larsen har to femårige diplomuddannelser der svarer til dansk can. mag. niveau fra Krakov Kotlarevskij Universitet i Ukraine. 1980 – i musikvidenskab som hovedfag og klaver som bifag og i 1987- som teatersceneinstruktør. Hun har mange års erfaring som pianist og akkompagnatør. Hun er i dag fastansat som organist i Munke Bjergby Kirke og Kirke Flinterup. Hun er endvidere ansat som organistvikar og børnekorsleder i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse.

Victoria Larsen spillede værker af Beethoven, F. Schubert, Schumann, Chopin og Tjajkovskij. Når Victoria Larsen spiller, danser tonerne gennem lokalet og man kan næsten sige, at man kunne høre englene spille i kirkerummet, hvor ca. 70 fremmødte nød den meget smukke koncert. Victoria`s fingrer kælede for tangenterne, og de fineste og smukkeste toner omfavnede alle fremmødte. Koncerten var opdelt i 2 afdelinger, og mellem 1. og 2. afdeling var menighedsrådet vært ved et glas champagne og et stykke kransekage.

Da Victoria var færdig med anden afdeling havde menighedsrådet en ekstra gave til de fremmødte, idet formanden for menighedsrådet Per Madsen, ville synge fire melodier akkompagneret af Victoria Larsen. De har i mange år kendt hinanden, og har lavet en del kirkekoncerter sammen.

Per Madsen sang tekster af Oehlenschlaeger, Sten Stensen Blicher, Kaj Munk og Holger Lissner. Per har en dejlig fyldig og kraftfuld stemme, og det varmede om hjertet når man hørte de smukke sange og det dejlige klaverspil.

Det var ikke ufortjent, at alle tilhører rejste sig og klappede taktfast da koncerten sluttede. En stor tak for en dejlig koncert skal der lyde til Victorar Larsen og Per Madsen, til menighedsrådet for et godt arrangement og til Tina for den smukke udsmykning af kirkerummet.

Niels-Henrik Hansen
Drosselvej 8