Spændende caféaften om H.C. Andersen

 

Spændende caféaften om H.C. Andersen

At H.C. Andersen er søn af komtesse Elise Ahlefeldt-Laurvig og prins Frederik Christian (senere Chr. 8), var aftenens foredragsholder, Jens Jørgensen, ikke i tvivl om.

 

Historiker, forfatter og tidligere rektor ved Slagelse Gymnasium, Jens Jørgensen, holdt publikum fanget gennem hele foredraget i Finderup Sognegård, hvor han med humor og engagement fortalte om stribevis af indicier, som underbygger teorien om kongesønnen H.C. Andersen (1805-1875). Mange af teorierne blev under vejs underbygget af hans beskrivelser af datidens magtfulde elite, under den enevældige styreform – en styreform som først blev afskaffet i 1848.

Jens Jørgensen udgav i 1987 bogen ”H.C. Andersen – en sand myte”, hvor han gør op med den traditionelle myte om vaskekonen og skomageren. Dengang vakte hans teori stor opstandelse og mødte modstand fra mange sider, og debatten vil sikkert blusse op igen, når der inden længe udkommer en opdateret udgave af bogen, hvor han efter omfattende detektivarbejde, fremfører en række nye ”beviser” og skiftlige kilder, som i høj grad underbygger hans teori.

Efter aftenens uforglemmelige foredrag, har mange af tilhørerne sikkert svært ved at afvise teorien om den verdensberømte digters herkomst, for selvom der ikke er tale om beviser i juridisk forstand, er der mange overbevisende indicier, som peger i den samme retning.

-vkp/20.02.2019