Et kært genhør med Trio Corelli
Trods det gode sommervejr, var der den 5. august 2013 fyldt op på bænkene til koncerten med Trio Corelli. Et kært genhør med trioen, der sidst gæstede os i 2009.

Ulrik Spang-Hanssen indledte med at berømme kirkens gode akustik.  Der blev lagt ud med Händels Sonate i A-dur opus 1, nr. 3, efterfulgt af den franske komponist Jean Marie Leclair: Sonate i G-dur, opus 2, nr. 5.

Så var det den italienske komponist  Arcangelo Corelli, efter hvem trioen har sit navn. Trioen spillede Sonate i C-dur, opus 5, nr 3.

Efter en ufrivillig pause, hvor kirkeklokkerne insisterede på at ringe solen ned, spillede Ulrik Bang-Hanssen en fuga af helsingørorganisten Buxtehude, og Viggo Mangor på ærkelut spillede et udpluk af engelske sange.

Næste programsatte nummer udgik, da det var blevet spillet ved trioens forrige koncert i Finderup, og Corellis Sonate i D-mol, opus 5, nr 12: ”La Follia blev så det afsluttende nummer.

Et lydhørt publikum fik en musikalsk oplevelse med et fantastisk violinspil af Elisabeth Zeuthen Schneider ifølge med de begavede musikere Ulrik Spang-Hanssen og Viggo Mangor.

Niels Blomhøj

Fra venstre Elisabeth Zeuthen Schneider, barokviolin – Ulrik Spang-Hanssen, kammerorgel – og Viggo Mangor, ærkelut.