Vitaminer for øregangene

En eftermiddag med vitaminer for øregangene – en eftermiddag som menighedsrådet kan være stolte af, og vi går alle ind i det nye år, en oplevelse rigere.
Lørdag den 1. Januar blev der ringet med kirkeklokkerne i Finderup. Det var der vel i og for sig ikke noget særligt ved, ja det var nærmest en velkendt lyd, hvis altså ikke lige det var fordi alle parkeringsbåse foran kirken var optaget.
Det tydede på, at noget stort var under opsejling.  – En mistanke som blev bestyrket inde i kirken, hvor det viste sig at alle de gode pladser, altså dem i hovedskibet, allerede var optaget, selv forreste række.

Det var åbenbart rygtedes at kirken, på denne årets første dag, havde noget ekstra at byde på.

Mestersangerne: Micael Duncan, tenorKarin Kjerumgaard, sopran – John Anderberg, baryton og Birger Andersen, pianist
Mesterlig underholdning i kirken

Sjældent tror jeg, at B.S.Ingemanns velkendte salme ”Dejlig er jorden” og Grundtvigs ”Vær velkommen, Herrens år” har lydt så smukt, højt og stemningsfuldt under Finderup kirkes hvælv, som denne nytårsdag 2011.

Efter gudstjenesten fulgte de fleste med op i sognegården, hvor  menighedsrådet bød på champagne og kransekage. Fløjdørene måtte åbnes og ekstra stole findes frem, inden alle fandt plads, hvorefter formanden for menighedsrådet, Niels Blomhøj, kunne byde velkommen med ønske om et godt nytår.

2. akt i sognegården

Og så gik det ellers løs med 2. akt, hvor Mestersangerne viste os deres muntre og humoristiske side med et humørfyldt show.
Mestersangerne lægger ikke skjul på deres forkærlighed for italiensk opera, men selvom italiensk nok for de fleste tilhørere var et meget fremmed sprog, var numre som ”Parla piu Piano” (den fra filmen Gothfather),  ”Torna a Surriento”, ”Funiculi – Funicula” og ”O sole mio” – alle velkendte melodier.

At de også mestrer andet end italiensk, demonstrerede de ved som afslutning, at fremføre et overraskende potpourri af kendte Walt Disney melodier.

Tekst og foto: Viggo K. Pedersen